Hanna Brus angriper elöverkänsliga med stor förvirring

Rätten att vara elöverkänslig

Myggor är irriterande. Likaså en liten sketen kiropraktiker, som anser sig har nån slags tolkningsföreträde att bedöma elöverkänsliga. Hon kunde ifrågasatt ”Rätten att vara sjuk” eller ifrågasatt ”Rätten att få leva”, det har exakt samma andemening. Har du någon rätt alls till ditt liv Hanna? Tycker du det själv? Men elöverkänsliga har inte rätt till sitt liv, vad jag förstår av din text? Är du så mycket mer människovärdig än en svårt sjuk elöverkänslig person, som lider svårt av mikrovågsstrålningen, eftersom du vill ta ifrån personer, som inte valt att bli elöverkänsliga, lite samhällsstöd i form av handikappbidrag?

Brus citerar ur Socialstyrelsens definition av funktionsnedsättning: ”Utgångspunkten för handikappolitiken är att funktionshinder inte ses som en egenskap hos individen utan betecknar brister i mötet mellan individens förutsättningar och miljön. Enligt Socialstyrelsen är funktionsnedsättning en ”nedsättning av fysisk, psykisk eller intellektuell förmåga” och funktionshinder är ”begränsning som en funktionsnedsättning innebär för en person i relation till omgivningen”.”

Brus kommenterar SoS definition så här: ”Personligen har jag inga problem med att företrädare för ”elöverkänsliga” får finansiellt stöd, problemet i det här fallet är själva bidragsutformningen och att begränsade resurser används på ett kontraproduktivt, rent ohälsofrämjande, sätt.”

Brus påstår att det är företrädare för elöverkänsliga som får finansiellt stöd, ett påstående tagit ur luften. Brus har uppenbarligen inte fattat att det är de elöverkänsliga medlemmarna i Elöverkänsligas Riksförbund som får statsbidrag. Det är också enligt Brus ohälsofrämjande att ge bidrag till personer med funktionsnedsättning.

VoF-anhängare har försökt att sätta psykstämpel på elöverkänsliga. Om elöverkänslighet vore psykiskt så är det fortfarande ett funktionsnedsättning. Men enligt Brus är det alltså ohälsofrämjande att ge just den psykiskt sjuka gruppen statsbidrag. Varför särbehandla Hanna Brus elöverkänsliga?

Socialstyrelsen skriver ju så här: ” – –  brister i mötet mellan individens förutsättningar och miljön. Enligt Socialstyrelsen är funktionsnedsättning en ”nedsättning av fysisk, psykisk eller intellektuell förmåga” och funktionshinder är ”begränsning som en funktionsnedsättning innebär för en person i relation till omgivningen”.

Den lilla självutnämnda ”experten” Hanna Brus saknar uppenbarligen läsförståelse. Men hon tragglar vidare i sin bubbla. ”Det är givetvis mänskligt att vilja ge lidande människor vad de upplever sig behöva, frågan är om gärningen är en björntjänst eller inte. I det här fallet är det otvivelaktigt så. (Jaså hur vet du det Hanna, kan du styrka ditt påstående med fakta, när verkligheten bevisar att det enda som hjälper elöverkänsliga är att minska den artificiella mikrovågsstrålningen i personens livsmiljö, det hjälper alla elöverkänsliga) Att direkt eller indirekt cementera ”elallergi” (elallergi finns inte) som en realitet, innebär inte bara ett pådrivande av ohälsa och oro, det är också en respektlöshet gentemot psykisk ohälsa och dess följder”

Plötsligt är det respektlöst gentemot psykisk ohälsa, att hjälpa strålskadade. Men om nu elöverkänslighet skulle vara psykisk ohälsa, som VoF-anhängarna sprider i massmedia, är då inte elöverkänslighet en funktionsnedsättning enligt Socialstyrelsen definition och har rätt till statsbidrag?

En i sanningen fullständig röra av motsägelser. Nåväl, det finns sjukhus som tvingats elsanera i diabetesavdelningarna då de inte kan säkerställa blodsockervärdet och blodtrycket hos de elöverkänsliga diabetikerna. Hur förklarar en VoF-anhängare denna medicinska påverkan på elöverkänsliga diabetespatienter?

En sak är säker, jag skulle aldrig låta mig bli behandlad av Hanna Brus. Det finns stor risk att hon inte förstått den teoretiska delen i sin kiropraktiker utbildning.

Annonser
Det här inlägget postades i VoF. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s