VoF-trollen på nätet

Vetenskap och Folkbildning öppen grupp Facebook år 2016

Denna grupp förföljer specifikt elöverkänsliga, de som undersöker och dokumenterar chemtrailsspridning, samt alternativmedicinen.

Administratörer mest bortskämda 80-talister:

Lautaro Ariño, Sundbyberg 39 år ProgrammerareWinston och Common SenseiFörnuft-Fu.se

Paula Dahlberg, Värnamo 31 år ApplikationsingenjörCadcraft AB

Kristina Almby, Uppsala 31 år jobbar på läkemedelsverket

Jessica Hyde finns inte i registren

Eva Daskalaki finns inte i registren har postdoktortjänst i Oslo, står inte skriven i Norge. Enligt VoF styrelse Forskare inom evolutionsbiologi 34 år

Daniel Lindsäth, Linköping 34 år Konsult på Systemagic Liberal

Joacim Jonsson, Troligen bor han i Katrineholm och är 31 år, tillhör de mest trista mobbarna

Johan Emanuel Kindmalm Västerås 35 år yrke okänt

Adrian Lozano Stockholm 46 år jobbar på HeyOuts International (träningscenter),  han skriver på sin facebooksida ”Det här är svåra men viktiga. Terrorism är mål är inte döda människor, det är livrädda människor.” Min kommentar livrädda människor(? hmm) som bombar sig själva mitt i en folksamling, hur rimlig är Adrians slutsats?

Amanda Duregård Göteborg 29 år journalist

Katarina Hodges, Sollentuna 33 år, psykolog

Markus Hedlund, Uppsala 37 år

De så kallade experterna den öppna VoF- gruppen

 Börjar med att lägga in dessa kommentarer för att visa på kunskapsnivån bland Voffarna

Fråga från Ulf Bertil Andersson: Hur kommer det sig att de flesta däggdjur kan simma från födseln, trots att de sällan gör det? Hur har evolutionen verkat här?

 

Daniel Schander Vi har utvecklats från fiskarna från början. Kan ligga något i det.

Erik Ogenhall
 Erik Ogenhall Eller bara det faktum att vi flyter skapligt..? Örsundsbro 49 år (jägare)
Henrik Björk

 Henrik Björk Nja simma är väl fel ord. Flyta/sprattla är väl mer rätt. Sen spelar väl även vår vattennivå in vilket gör att vi flyter relativt lätt och att däggdjur simmar runt i livmodern under graviditeten.

Robert Ulvsfält
 Robert Ulvsfält De simmar inte, de springer, går och sprattlar.
Håligheterna i skallen gör att de inte drunknar. Våra håligheter sitter fel i jämförelse….
Något liknande förklarades på vetenskapens värld eller liknande program.
Nosen, mulen mm håller sig över vattenytan.
 Henrik Björk , Värnamo 38 år, medicinsk assistent inte SD

Magnus Timmerby Arlöv  45 år, äkta Voffare: ” För omväxlings skull ett gulligt exempel på behovet av ständig folkbildning om kritiskt tänkande. I det här fallet en harmlös vidskepelse om slagrutor och sädesfältscirklar, men det signalerar en brist på kritiskt anslag hos lokaltidningens redaktion som väcker frågan: hur många andra okritiska, för att inte säga godtrogna, nyhetsreportage släpper en typisk tidningsredaktion igenom? När det sker i större tidningar kanske denna typ av artiklar tenderar ta formen av personporträtt i stället för reportage? I en personprofil är det mer okej eftersom läsarna förstår att det hela är en ofiltrerad bild av en särskild persons egna uppfattning.”

Systemingenjör konsult inom industri och IT. Ordförande i Humanisterna syd 2014 Magnus Timmerby, ordförande
Humanismen är en livsfilosofi för människor som tror att det går att leva ett meningsfullt liv utifrån en kombination av rationalism och medmänsklighet, utan övernaturliga idéer. Centralt i humanismen är en vetenskaplig världsbild, kritiskt tänkande och omtanke om andra människor.

 John Kjellberg En konkret sak jag noterade var denna:

‘Det finns inga hållbara vetenskapliga bevis för att ADHD existerar. Till och med i den uppmärksammade psykiatriska diagnosboken DSM skriver man: ”det finns inga laboratorietest som etablerats för att diagnostisera ADHD”.’

Det är ett logiskt felslut. Migrän skulle behöva avfärdas om man enbart erkände diagnoser som gick att konstatera med labtester.

 David Skansholm Och ett flertal andra diagnoser. I princip hela psykiatrin utgår från patientens subjektiva beskrivning av sina symptom. Skulle man avfärda alla diagnoser som inte går att fastställa med labtester så skulle inte mycket vara kvar. Till och med inom den fysiska medicinen så är patientens beskrivning av sina egna besvär en viktig del när man sätter en diagnos.
 Alexandra Fd Andrén Grönvall Många ortopediska och kirurgiska sjukdomstillstånd eller skador kan inte heller bekräftas med labtester. Inte ens med röntgen, ultraljud eller MR. De faller också bort med den definitionen.
 Nathalie Ylitalo Siira Man kan scanna hur hjärnans aktivitet fördelas och används och genom det kan man se många typer av diagnoser, blandannat adhd.
Men det kostar, tar tid osv osv.

 

Annonser